پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
پنجشنبه ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 April 25
pic
اراده جدی دولت برای مشارکت مردم و بخش غیردولتی در اقتصاد + افسار اختیارات ماده 50 تامین اجتماعی و بستن حساب ها توسط سازمان مالیات را بکشید
وزیر امور اقتصادی و دارایی در آیین امضای قرارداد واگذاری مالکیت باشگاه استقلال و پرسپولیس، با تاکید بر اینکه دولت نسبت به اصل مشارکت مردم و بخش غیردولتی در اقتصاد اراده جدی دارد، بیان داشت که دولت سیزدهم دولت خاتمه پروژه‌های ناتمام است و .... استراتژی که به اعتقاد کارشناسان و در صورت تعهدمندی دولت به پیگیری برنامه محور آن، می‌تواند بعنوان حرکتی قابل تامل و موثر بر توسعه در کشور قلمداد شود. دیگر نکته قابل ذکر اینکه، دو سازمان تامین اجتماعی و سازمان امور مالیاتی متاسفانه از اختیارات قانونی خود جهت اعمال فشار بر فعالان اقتصادی استفاده نموده و بنوعی به اسم اخذ بدهی بیمه یا مالیاتی، اقدام به بستن حساب‌های فعالان اقتصادی حقیقی و حقوقی می‌کنند. موضوعی که ضمن افزایش نارضایتی‌ها در سطح ملی، ضربات جبران ناپذیری را بر پیکره اقتصادی کشور و فرآیند تولید در بنگاه‌های و اصناف وارد می‌نماید. نکته جالب اینکه، هیچ توجهی به دیون ممتازه و بحث حداقل درامد مستثنی دین هم نمی‌شود. تجربه نشان داده است که این دو سازمان فاقد عقلانیت همه جانبه بین بوده و مطالبه معوقات بدهی ها، محور اقدامات انهاست. به دولت توصیه می‌شود به منظور کاهش نارضایتی ها، کاهش پاره‌ای پیامد‌های امنیتی در آینده، به حرکت در اوردن چرخش تولید در سال جهش تولید با مشارکت مردم، دستورالعملی را برای ساماندهی اختیارات ماده ۵۰ تامین اجتماعی و سازمان مالیاتی کشور خصوصا در بستن حساب، برگشت چک بدهکاران و توقیف خودرو، مصوب و ابلاغ نمایند. هشدار می‌دهیم که کم توجهی به این مهم، برای کشور هزینه امنیتی به بار می‌آورد. سربسته عرض شد.
غارت منابع بانکی توسط شرکت‌های شبه‌دولتی + الزام قانونی بانک مرکزی و دولت ، به حل مشکل ذی نفع واحد در شرکت های گوناگون
در دیدار غزنوی دبیرکل مجمع کارآفرینان ایران با محمدعلی قشقایی، معاون هماهنگی و پیگیری معاونت اجرایی رئیس جمهور، دو موضوع خاص مطرح شد که از قابلیت های لازم برای افزایش حساسیت ها و پیگیری برای رفع مشکل ،برخوردار است. غزنوی مدعی است که بانک‌های کشور به عناوین مختلف از پرداخت تسهیلات خودداری می‌کنند. از سویی منابعی که در قالب تسهیلات پرداخت می‌کنند به شرکت‌های شبه دولتی است. شرکت‌های شبه دولتی منابع بانک‌ها را غارت کرده اند چرا که از قدرت بالایی برخوردار هستند.دومین حوزه چالشی مطرح شده بحث وجود ذی نفعان واحد در بحث شرکت داری است. مشکلات اجرای ذینفع واحد این است که در صورتی که شخصی، سهامدار دو شرکت باشد و در یک شرکت چک برگشتی داشته باشد حساب شرکت دیگر هم بلوکه می‌شود و فعالیت دو مجموعه که با هم ارتباطی غیر از یک سهامدار مشترک دارند متوقف می‌شود از همین رو این قانون عمده شرکت‌های کشور را با مشکل مواجه کرده است.
عقب نشینی تعزیرات و دو هزار شکایت از خودروسازان در شورای رقابت به اتهام عدم تحویل به موقع و گرانفروشی + چرا دادستان در چنین موضوعاتی ورود موثر نمی کند؟
سپهر توکلی سخنگوی شورای رقابت از بررسی ۲ هزار شکایت از خودروسازان در شورای رقابت خبر داد و افزود که شورای رقابت تعیین کننده قیمت خودرو نبوده و صرفا دستورالعمل قیمتگذاری را تدوین و ابلاغ می‌کند. طبق همین روالی که از انتهای سال ۱۴۰۱ وجود داشت، همچنان طبق دستورالعمل شورای رقابت، وزارت صمت قیمت خودرو را محاسبه می‌کند که قیمت تمام شده در سازمان حمایت به عنوان متولی متخصص انجام و ابلاغ می‌شود و .... سوال اینجاست که با توجه به عقب نشینی سازمان تعزیرات از بحث عدم ایفای تعهدات قانونی و همچنین با توجه به بد عهدی و زیاده خواهی خودروساز‌های داخلی که منجر به ثبت شکایات چند هزار نفری شده است، چرا دادستان کل کشور به موضوعاتی از این جنس ورود نمی‌کند؟ پشت پرده این صنعت کثیف چه مافیا و ارازلی حضور دارند که حتی دادستانی از ورود به بحث تحفظ می‌نماید؟ آقای قاضی القضات، منتظر توضیحات حضرتعالی و انعکاس آن برای افکار عمومی هستیم.
افکار عمومی و انتظار درباره انتشار اسامی صاحبان جت های خصوصی در ایران و شیوه برآورد مالیات سالیانه آنها + عجب داستانی درست کرد جناب محمدی بخش
بعد از حاشیه گویی‌های محمد محمدی بخش، رئیس سازمان هواپیمایی کشوری درباره خرید جت شخصی بخشی از واکنش‌ها بر انتقاد از فاز جدید زندگی لاکچری قشر ثروتمند جامعه کنونی ایران متمرکز شده و آن را «ولخرجی جدید رانتخواران» نامیده اند؟! قیمت هواپیمای شخصی از نوع تک‌موتوره فوق سبک که کاربرد تفریحی دارد، در بازار‌های جهانی ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار دلار است و در ایران بین ۵ تا ۷.۵میلیارد تومان فروخته می‌شود. از صحبت‌های رییس سازمان هواپیمایی نیز اینگونه بر می‌آید که همین الان ۲۵۰ فروند جت شخصی در کشور وجود دارد. اما مشخص نیست که آیا از این هواپیما‌ها برای سفر هم استفاده می‌شود یا اینکه فقط جنبه آموزشی یا تفریحی دارند؟ منتقدین با اشاره به ممنوعیت واردات گوشی‌های بالای ۶۰۰ دلار به عنوان کالای لوکس، می‌پرسند که چه طور می‌شود که آیفون ۱۴ به دلیل لوکس بودن رجیستر نمی‌شود، اما به از «ما بهتران» اجازه رجیستر جت شخصی می‌دهند؟ چرا مردم اجازه رانندگی با خودرو با حجم موتور ۲۰۰۰ سی‌سی به بالا را ندارند، اما ثروتمندان مجوز خرید جت شخصی را پیدا می‌کنند؟ همچنین افکار عمومی انتظار انتشار لیست اسامی صاحبان جت‌های شخصی و نوع استفاده از آن‌ها (شخصی، آموزشی، فنی-تخصصی) و روش محاسبه مالیات سالیانه را دارند.
ادعای رئیس سازمان مالیات: دریافت نیمی از مالیات‌ها از یک درصد افراد پردرآمد + مردم اعتراض به مالیات ندارند، مردم خسته شیوه مالیات ستانی و رفتار زننده همکاران شما هستن
رئیس سازمان مالیاتی کشور با شرکت در نشست هم اندیشی با نخبگان بیان داشت که امروز دو وظیفه مهم را به عنوان نظام مالیاتی برعهده داریم که باید به نتیجه برسانیم؛ نخستین وظیفه ما تامین مالی پایدار و غیر تورمی برای دولت است و دومین وظیفه نظام مالیاتی حفظ رضایت مردم می‌باشد. موضوعی که بنظر می‌رسد، سازمان امور مالیاتی در هر دو مورد درمانده شده است. مالیات ستانی به ضرب و زور فشار بر اقشار مبتنی بر سلیقه گرایی ممیز‌ها (اگر سند می‌خواهید حاضر به اثبات هستیم) پدر تولید و توسعه اقتصادی را درآورده است. شیوه مالیات ستانی هم نوبری است برای خودش. جناب رئیس سازمان، چقدر از فساد‌های مالی و اخلاقی ممیزان خبر دارند (انکار نکنید که رسوایتان می‌کنیم و کم کاری سنواتی تان را به دیوان، نظام‌های بازرسی و امنیتی کشور می‌کشیم). چرا یک شرکت کوچک برای انواع فرم‌های رنگارنگ شما باید مجبور به استخدام حسابدار شده و یکصد میلیون تومان خرج کند که مثلا به شما بیست میلیون تومان مالیات بدهد؟ چرا اولویت‌های وظیفه‌ای دستگاه تحت امرتان را فراموش کرده اید؟ آقای محترم، اهمال، قصور، تقصیر، ترک فعل سازمان تحت امر شما، کم کم در حال تبدیل شدن به عاملی بر ضد امنیت ملی است. چرا خودتان را به خواب خرگوشی زده اید؟ در زمان انتصاب تان، ده فرمان را برایتان ارسال کردیم. بنظر می‌رسد وقت حساب کشی قانونی از شما فرا رسیده است. یا بشکل کارآمدتر خدمات رسانی می‌کنی و انجام وظیفه با رویکرد اصلاح و تقویت سیستم تحت امرت را خواهی داشت، یا خودت را آماده پرداخت هزینه‌های قضایی، نظارتی و حتی امنیتی عملکردت بکن. گام دوم انقلاب، با مدیران اجرایی تعارف ندارد. سربسته عرض شد.
نظرات منتشره: ۱ نظرات غیر قابل انتشار: ۰   درصف انتشار: ۰
هشدار به قبض سنگین برق در پی استفاده از کولر گازی در مناطق معتدل +الگوی مصرف من درآوردی و خدمات رسانی با طعم تهدید و منت؟!
مصطفی رجبی مشهدی مدیرعامل شرکت توانیر با بیان این که ۸۰ درصد مشترکان کشور در اقلیم عادی و معتدل قرار دارند، گفت: این عده از مشترکان اگر از کولر آبی استفاده کنند، قطعاً از رفاه لازم در دوره گرم تابستان برخوردار شده و هزینه برق کمتری نیز پرداخت خواهند کرد. اگر شهروندان به فکر رعایت الگوی مصرف خود نباشند ناچار به پرداخت قبض‌های سنگین برق هستند. سوال اینجاست که چرا کسی از این آقای مدیرعامل نمی‌پرسد که این الگوی مصرف من درآوردی را از کجا استخراج کرده است و چرا جرات مناظره تلویزیونی یا دانشگاهی درباره این الگوی سرتا به پا مشکل دار را ندارد (غیرت کاری داری، بیان میدون آقای مدیرعامل). چرا کسی نمی‌پرسد که به چه دلیل بهره وری نیروگاه‌های تولید برق بعضا تا نزدیک به ۲۰ درصد می‌رسد و پرتی انرژی در خط انتقال و شبکه توزیع بی داد می‌کند؟ چرا باید هزینه این حجم فشل کاری را شهروندان بپردازند؟ چرا کسی از این آقای مدیرعامل درباره تعارض منافع در صنعت برق سوال نمی‌کند؟ و .... هرچند ما هم معتقدیم که مصرف بهینه امر توصیه شده عقلی، شرعی و قانونی می‌باشد، اما اجازه نخواهیم داد که کم کاری سنواتی آقایان با فیش‌های نجومی ماهیانه اخذ شده، به حساب مردم نوشته شده و پشت مصرف خانگی خودشان را، چون کپک مخفی کنند. مجددا جناب مدیرعامل را به مناظره دانشگاهی یا رسانه‌ای دعوت می‌کنیم. منتظریم جناب رجبی.
نظرات منتشره: ۱ نظرات غیر قابل انتشار: ۰   درصف انتشار: ۰
رقابت ناسالم بین تجار کشور و عرضه برخی کالاهای ایرانی همراه با ضرر، در ارمنستان
هرویک یاریجانیان رییس اتاق مشترک ایران و ارمنستان در همایش تجاری توسعه همکاری های تجاری ایران و ارمنستان بیان داشت که رقابت ناسالم صادرکنندگان ایرانی در ارمنستان به حسن شهرت تاجران ایرانی ضربه می‌زند. اکنون سرامیک و آلماتور ایرانی دارد به وفور و با ضرر تجار ایرانی در بازار ارمنستان عرضه می شود.از مشکلات صادرات از ایران به ارمنستان می‌توان به اختلاف در تراز تجاری دو کشور، فقدان زیرساخت های اقتصادی و مشکلات در انتقال وجه، ضعف در اطلاع رسانی ، نبود شناخت کافی در مورد بازارها ، نوسانات نرخ ارز، کمبود ناوگان حمل و نقل مناسب و کمبود کامیون‌های یخچال دار، وجود رقبای بزرگ در بازار ارمنستان، قالب بودن استانداردهای اروپایی در بازار ارمنستان ،رقابت ناسالم صادرکنندگان ایرانی، اشاره کرد.
نظرات منتشره: ۱ نظرات غیر قابل انتشار: ۰   درصف انتشار: ۰
انتشار ۳ هزار و ۴۲۹ صورت مالی تمام شرکت‌های دولتی و حاکمیتی در ۲ و سال نیم فعالیت دولت سیزدهم
محمد عنبری مدیرکل دفتر امور شرکت‌های دولتی وزارت امور اقتصادی و دارایی گفت: در ۲ و سال نیم فعالیت دولت سیزدهم مطابق با اصل شفافیت در این دولت؛ ۳ هزار و ۴۲۹ صورت مالی تمام شرکت‌های دولتی و حاکمیتی منتشر شد و امروز در سراسر حکومت و کل دولت شرکتی پیدا نمی‌کنید که در این نقشه نباشد و بالای ۵۰ درصد آن متعلق به دولت باشد و صورت‌های مالی آن منتشر نشده باشد. صورت‌های مالی، دقیق‌ترین سند مالی و شناسنامه مالی یک شرکت هستند و اطلاعات هویتی و ماهیتی و تا آدرس آن‌ها گرفته تا ریزترین تراکنش‌ها در صورت‌های مالی، ترازنامه و سود و زیان ان‌ها و در حقوق صاحبان سهام، و همه اتفاقات مالی که در شرکت رخ می‌دهد، هستند که با توضیحات کامل در این صورت‌های مالی منعکس می‌شود. عنبری در پایان افزود: همین الان کلی نامه روی میز بنده است که نهاد‌ها و سازمان‌ها درخواست داده‌اند که صورت‌های مالی شرکت‌های ما را از روی کدال بردارید و منتشر نکنید و این بدون محرمانگی خاصی رخ داده است.
ریزش؛ اثر فوری افزایش تنش و درگیری نظامی ایران و اسرائیل، بر بازارهای سهام + محدود شدن دامنه نوسان
بازارهای سهام در کشورهای مختلف حساسیت فوق‌العاده‌ای به وقایعی همچون جنگ، درگیری و نااطمینانی سیاسی داشته و عموماً افت معناداری را تجربه می‌کنند، اما پس از برطرف شدن این نگرانی، به روند تعادلی بازمی‌گردند؛ با این وجود با هدف کنترل سطح بیش واکنشی، کاهش دامنه نوسان می‌تواند واکنشی منطقی در مواجهه با این وقایع باشد.پاسخ شب گذشته ایران به حملات اسرائیل به کنسولگری ایران در سوریه موجب شد هیئت مدیره سازمان بورس برای جلوگیری از تاثیر هیجانات بر روند بازار سرمایه تشکیل جلسه دهد و ادامه فعالیت بورس با کاهش دامنه نوسان را اعلام کند.
عدم تاثیر کانال‌های تلگرامی در تعیین قیمت کالاهای وارداتی + دکتر فرزین تو دیگه چرا؟ اگر همه ارزهای مورد نیاز تامین می شود، علت تزریق روزانه ارز به بازار توسط بانک مرکزی برای چیست؟
دکتر فرزین رییس بانک مرکزی گفت: تامین ارز برای واردات قانونی و خدمات مردم، تماماً با نرخ‌های ارز ۲۸،۵۰۰ تومان و نرخی در محدوده ۴۰ هزار تومان انجام می‌شود. از آنجا که مطلع ایم که معطلع اند باید از ایشان پرسید که شما دیگر چرا؟ اگر همه ارز‌های مورد نیاز تامین می‌شود، علت تزریق روزانه ارز به بازار توسط بانک مرکزی برای چیست؟ کالا‌ها، ماشین آلات، مواد اولیه و خدماتی که مشمول گروه بندی ارزی بانک مرکزی نمی‌شوند، ارز مورد نیاز خود را از کجا تامین می‌کنند؟ آقای دکتر فرزین، از سال ۱۳۸۶ (بالغ بر هفده سال) و از زمانی که یک استاد دانشگاه ساده بودید و با دکتر شمس الدین حسینی طرح‌های تحقیقاتی بر می‌داشتید شما را می‌شناسیم، لذا لایه کشیدن‌های مصلحتی را کنار بگذارید و بجای شعار درمانی، تدبیر کنید. راهبرد دولت برای افزایش ذخایر برای درگیری احتمالی با رژیم صیهونیستی، راهبرد درستی بوده، اما راهکار در پیش گرفته شده برای توجیه افزایش قیمت دلار و کم توجهی به اطلاع رسانی درست به افکار عمومی، امری بشدت اشتباه است.
نظرات منتشره: ۲ نظرات غیر قابل انتشار: ۰   درصف انتشار: ۰
وزیر اقتصاد دولت رئیسی اصلا چیزی از اقتصاد می داند؟ + بدهی خارجی، تهدید یا فرصت برای اقتصاد ایران
وزیر اقتصاد از وضعیت مطلوب ایران در حوزه بدهی‌های خارجی خبر داده و گفته «وضعیت دولت ما از نظر بدهی از آمریکا، ژاپن، ایتالیا و هفت کشور بهتر است». گفته‌ای که این سؤال را ایجاد می‌کند که آیا وزیر اقتصاد، اقتصاد نمی‌داند؟ در شرایط اقتصادی که کشور در چرخه ای معیوب از رانت و انحصار و اقتصاد سیاسی ضد تولید، گرفتار شده و یکی از راه های خروج از بن‌بست ، جذب سرمایه جدید و احتمالا دریافت تسهیلات خارجی، با رویکرد توانمندسازی و تسهیل در تحقق رشد هشت درصدی منجر به خروج از بحران اقتصادی است، وزیر اقتصاد از چه چیزی حرف می زند؟ برخی از کارشناسان اقتصادی معتقد هستند که کشورهای دنبال کننده اقتصاد پویا ، سراغ بدهی خارجی می‌روند و با این کار نرخ رشد اقتصادی خود را بهبود می‌دهند. حال مشخص نیست که در چنین شرایطی چرا وزیر اقتصاد باید به کاهش بدهی خارجی افتخار کند؟ آیا منظور وی ، نوعی ویترین چینی بر اساس شاخص های اتمیسم و منفرد اقتصادی ( با عدم نظرداشت به کلیت اقتصاد و ماهیت هم بند و یکپارچه ان) بوده است؟ یا اینکه با توجه به رشد پائین اقتصادی کشور و عدم توان پاسخگویی به پرداخت اصل و فرع بدهی و همچنین وجود رانت و فساد اقتصادی، پرهیز از ابتلا به بدهی خارجی را مفید ارزیابی کرده اند؟
مبهم گویی درخصوص واریز اولین پرداخت تهاتر نفتی به حساب راه‌آهن از محل استجازه رهبری + علت عدم شفافیت ها در بیان برنامه های توسعه شبکه ریلی و نوسازی ناوگان برای چیست؟
براساس سند چشم‌انداز ۲۰ ساله که در سال ۱۴۰۴ به اتمام می‌رسد(۱۳۸۴-۱۴۰۴)، میزان خطوط ریلی کشور باید به ۲۵ هزار کیلومتر می رسید اما تا پایان سال ۱۴۰۱ کل طول خطوط ریلی کشور به حدود ۱۵ هزار کیلومتر رسیده است. به‌دلیل تزریق اندک منابع، سالی حدود ۲۰۰ کیلومتر مسیر ریلی ساخته می‌شود اما در صورت تأمین مالی این رقم به ۵ برابر قابل افزایش است. الزامات مربوط به توسعه فوری ۲۶۰۰ کیلومتر خط ریلی باعث شد که با استجازه اخذ شده از مقام معظم رهبری، امکان تهاتر نفتی برای توسعه شبکه حمل و نقل ریلی مهیا شود. در چند روز پیش میعاد صالحی مدیرعامل راه‌آهن گفت که پس از ۲ سال و نیم پیگیری مستمر نخستین واریزی از محل استجازه رهبری برای تهاتر نفت به‌حساب شرکت راه‌آهن واریز شد که این واریزی‌ها در سال جدید مستمر خواهد بود. سوال اینجاست که با توجه به تعیین و مشخص شدن پیمانکاران و ادعاهای صورت پذیرفته درباه آماده بودن روندهای اجرایی و غیره، چرا مبلغ تهاتر نفتی ، زمان بندی مرحله ای تحویل پروژه و مواردی همانند در هاله ای از ابهام است؟ آیا دوستان قصد دارند با عقب اندازی پروژه دکان هایی جدیدی در قالب متمم قرارداد ، به روز رسانی مبلغ قرارداد و غیره برای خود باز کنند؟ وضعیت نظارت بر اجرای پروژه های توسعه ریلی و نوسازی ناوگان به چه صورتی است ؟
نظرات منتشره: ۱ نظرات غیر قابل انتشار: ۰   درصف انتشار: ۰
احتمال گرانی مسکن در ١۴٠٣ و ایجاد رکود تورمی در بازار با افزایش قیمت دلار
سعید لطفی دبیر اتحادیه مشاوران املاک با اشاره به رفتار بازار مسکن در بهار ١۴٠٣ گفت، با رشد نرخ دلار احتمال تکرار تجربه رکود تورمی در بازار مسکن در سال پیش روی وجود دارد. هرچند که این بازار در سه ماهه بهار بشکل سنواتی فاقد رونق کافی است، اما بنظر می رسد که افزایش قیمت دلار باعث انتقال تورم انتظاری ، تورم ناشی از افزایش سطح عمومی قیمت ها و افزایش هزینه ساخت ( مصالح،کارگر، پروانه، قیمت زمین و ...) و تورم ناشی از افزایش قیمت دستیابی به اعتبارات (قیمت تمام شده برای بدست آوردن پول) بدلیل خواب دو ساله سرمایه در بخش مسکن، شود. این تورم ها، خود بسترساز ایجاد تورم رکودی در بازار مسکن خواهند شد.
نظرات منتشره: ۳ نظرات غیر قابل انتشار: ۰   درصف انتشار: ۰
دستگیری ۱۰۰ متهم دانه‌درشت توسط پلیس گمرک + ارزش ۹ همتی کالا‌های کشف شده
سردار رحیمی رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا در نشست خبری بیان داشت که یکی از پلیس‌های تخصصی ما پلیس گمرک است که در ۴۰ نقطه مبادی رسمی کشور مستقر است که در سال جاری ۷ مبادی اضافه شده است. بیش از ۱۶۰ هزار اسناد گمرکی را پلیس در ۱۱ ماهه گذشته بررسی کرده است و بیش از هزار پرونده ظن به قاچاق را کنترل کرده و ارزش کالا‌های کشف شده ۹ همت بوده که با رشد ۹۹۸ درصدی روبه رو بوده است و ۱۰۰ متهم مهم و دانه درشت دستگیر شدند.
نظرات منتشره: ۱ نظرات غیر قابل انتشار: ۰   درصف انتشار: ۰
بانک مرکزی اسامی خریداران ارز مسافرتی که بلیت‌شان را کنسل کرده‌اند، دریافت کرده + مهم این است که الان چکار می توانی بکنی؟ دکتر فرزین، سه بار بنویس هیچ
شنیده‌ها از بانک مرکزی حاکی از آن است که بانک مرکزی اسامی خریداران ارز مسافرتی که سهمیه ارز را تحویل گرفته، ولی بلیت‌شان را کنسل کرده‌اند، دریافت کرده و بناست تغییرات مهمی در خدمات بانکی به این افراد اعمال شود و.. موضوعی که به نوعی گردن کشی و آلاف اولوف می‌ماند تا برنامه جبرانی و تنبیهی. شبیه دعوا کردن ما ایرانی‌ها شده که در اولش فلان می‌کنیم و بسیار می‌نماییم و اخرش با دو تا ماچ و بوسه و درخواست بخشش، تمامش می‌کنیم. زمانی که این کار شروع شد، مخالفت آشکار خودمان را اعلام کرده بودیم و، اما گوش شنوایی نبود. حالا بانک مرکزی می‌خواهد چقدر از افرادی که مبادرت به این کار کرده اند کسر کند؟ شاید راه اندازی سامانه دریافت مبلغی ثابت به میزان مثلا ده میلیون تومان بعنوان جریمه یا بازپس دادن اصل ارز دریافتی در یک بازه زمانی سه ماهه، چاره ساز باشد که بعید می‌دانیم، بانک مرکزی این اراده را داشته باشد.
نظرات منتشره: ۱ نظرات غیر قابل انتشار: ۰   درصف انتشار: ۰
قالیباف: جداول بودجه ۱۴۰۳ پس از نوروز بررسی می‌شود + تداوم پرداخت‌ها بشکل یک دوازدهم علی الحساب و انتقادات
قالیباف با بیان اینکه پیش از اصلاح قانون بودجه، جداول بودجه پس از نوروز بررسی می‌شد، خاطرنشان کرد: جداول را پس از نوروز ۱۴۰۳ بررسی خواهیم کرد و در طرحی که دوشنبه یا سه‌شنبه این هفته در صحن به تصویب می‌رسد، اجازه پرداخت به دولت برای بخش درآمدی بودجه ۱۴۰۳ داده خواهد شد. حسینعلی حاجی دلیگانی، نماینده مجلس، در جلسه علنی روز ۲۰ اسفندماه مجلس در تذکری با استناد به ماده ۱۸۴ قانون آیین‌نامه داخلی مجلس گفت: امروز بیستم اسفند ماه است، اما هنوز لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ را نداریم؛ چون بررسی لایحه بودجه کل کشور دو مرحله‌ای شده است، مرحله اول بررسی شده و ایرادات آن هم برطرف شده و الان در شورای نگهبان است، اما هنوز تبدیل به قانون نشده و فکر می‌کنم که تا لایحه بودجه تبدیل به قانون شود، به پایان امسال نمی‌رسد.
دریافت ۱۰۰۰ دلار ارز مسافرتی به نرخ ۴۲ تومان با خرید بلیط پرواز خارجی به قیمت کمتر از ۲ میلیون تومان و مثلا جا ماندن از پرواز
طبق روایت برخی از مسافران، عده‌ای با خرید ارزان‌ترین بلیت خارجی حتی کمتر از ۲ میلیون تومان، وارد فرودگاه حضرت امام می‌شوند و ۱۰۰۰ دلار با نرخ ۴۲ هزار تومانی را دریافت می‌کنند، اما در سالن ترانزیت سوار هواپیما نمی‌شوند و از فرودگاه خارج می‌شوند و بلیت را کنسل می‌کنند و ۵۰ درصد هزینه بلیت را هم از ایرلاین پس می‌گیرند. در نهایت ارز ۴۲ هزار تومانی را در بازار بیش از ۶۰ هزار تومان می‌فروشند. این موضوع انتقادات زیادی را متوجه بانک مرکزی و مصوبه دولت نموده و همچنین برخی از افراد از ازدحام ایجاد شده شاکی هستند.
نظرات منتشره: ۱ نظرات غیر قابل انتشار: ۰   درصف انتشار: ۰
اعتصاب و تجمع پرسنل دفتری مرکزی تهران فروشگاه رفاه + کدام نهاد ناظر بن های رد و بدل شده در رفاه و شهروند بوده و بازار چه کسانی سکه است؟!
در هفته گذشته شاهد اعتصاب و تجمع پرسنل دفتری مرکزی تهران فروشگاه رفاه بوده ایم. موضوعی که مورد توجه خاص رسانه‌های معاند هم قرار گرفت. بر اساس گزارش‌های منتشر شده؛ این اعتصاب و تجمع در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق همچنین طبق تصمیم گرفته شده در خصوص، اختصاص بن به جای عیدی، انجام شده است. روایت می‌شود اجناس فروشگاه رفاه، نیز بسیار محدود شده است. موضوع درون سازمانی که شاید برای پایگاه تحلیلی خبری شعار سال، چندان در اولویت انعکاس خبری نبوده است. اما این مسئله باعث سرباز کردن و تمرکز توجه بر موضوعی مهمتر تحت عنوان بن‌های خرید کالا از فروشگاه رفاه و شهروند شده داست. انتظار می‌رود که وزارت اطلاعات، دادستانی، سازمان بازرسی کل کشور، وزارت اقتصاد و دارایی، با نگاهی فسادیاب به این موضوع ورود کنند. حجم بن ارایه شده به شهرداری ها، سازمان بهزیستی، کمیته امداد، ارگان‌های دولتی دیگر، توسط این دو فروشگاه با مدت زمان خرید عموما دو ساله، چقدر است؟ آیا در زمان خرید بن حمایتی، این فروشگاه‌ها سربار خاصی را به مدیران سازمان‌ها به هر عنوان خاص (تخفیف، رشوه، بالاسری، حق تاخیر در خرید کالا و پرداخت نقد و.) می‌دهند؟ باند‌های خرید و فروش این بن‌ها (تا چند وقت پیش بشکلی رسوا در پارکینگ فروشگاه شهروند میدان آرژانتین حضور داشتند) را چه کسانی راهبری می‌کنند؟ سلام بر بن خرید در فروشگاه رفاه و شهروند. سلام بر مدیران چند دوره قبل سازمان بهزیستی کل کشور با خرید شش میلیارد تومانی. سلام بر حقوق مستضعفین.
توسعه منطقه چابهار با کدام زیر ساخت؟گاهی ۷ کشتی وارد چابهار می شود ولی ما انبار نداریم و کالاها دموراژ می‌خورد!
توسعه منطقه مکران متاسفانه در سنوات قبل بشکلی اسمی مطرح بود. بار‌ها در همین رسانه از جناب حسین دهقان در خصوص الگوی توسعه منطقه‌ای مکران پرسشگری و مطالبه گری نمودم و هیچ پاسخی دریافت نشد. یکی از آفات کشور هم همین گونه و مدل انتصابات است که اخرش دستمان گیر در ظرف خالی می‌ماند. نهاد‌های نظارتی که توان و در برخی موارد جرات لازم برای ورود به مسائل را ندارند. رسانه‌ها هم که فاقد قدرت و اثرگذاری اجرایی و حقوقی هستند؛ لذا کشور می‌ماند و حوض توسعه نیافتگی ها. رضا راستی، مدیرکل دفتر ترانزیت گمرک ایران هرچند با نگاهی مثبت و تا حدی تعارفی، نقاد وضعیت بوده و می‌گوید که گاهی ۷ کشتی وارد چابهار می‌شود، ولی ما انبار نداریم و کالا‌ها دموراژ می‌خورد!
نظرات منتشره: ۱ نظرات غیر قابل انتشار: ۰   درصف انتشار: ۰
سهامداران خرد به دنبال مجامع معوق و مدیرعامل در حال صدور پیام تبریک و تسلیت!
در حالی که تصور می‌شد با دخالت وزارت اقتصاد و در اختیار گرفتن حق رأی ۶۰ درصدی بانک آینده، هیات مدیره و مدیرعامل جدید برنامه مفصل و منظمی را برای خروج این بانک از زیان انباشته بالا و تغییر ریل حرکتی آن نسبت به هیات مدیره منصوب عبدالناصر همتی داشته باشند، اما گذشت ۱۰۰ روز از این انتصاب با تحول خاصی همراه نبوده است.
نظرات منتشره: ۱ نظرات غیر قابل انتشار: ۰   درصف انتشار: ۰
مانده تسهیلات به اشخاص مرتبط بانک‌ها به ۲۴۰ همت رسید و بانک شهر ۲۴.۶ همت به خودی‌ها وام داد + سلام بانک شهر،چطوری بابا ؟! شما هم ان شاالله به زودی منظم می شید
با اضافه شدن ۱۴ بانک جدید، تعداد کل بانک‌هایی که آمار تسهیلات به اشخاص مرتبط با خود را اعلام کرده‌اند به ۲۷ رسید که بیشترین میزان مربوط به بانک آینده است (۹۸ همت معادل یک پنجاهم کل بودجه کشور). موسسه ملل (بخوانید موسسه آشیخ آقا جوادی) با ۲۵ همت مقام دوم را دارند و در مقام سوم هم بانک همیشه جلودار در برخی امور یعنی بانک شهر با ۲۴ همت وام به خودروساز‌ها قرار دارند. بنظر می‌رسد که در خصوص بانک شهر با نوعی اهمال نظارتی (برخورد بعد از وقوع تخلف) از طرف بانک مرکزی و سازمان بازرسی کل کشور، به دلایل احتمالی نظیر اتصال مستقیم و غیرمستقیم این بانک به شهرداری و برخی تیم‌ها، وجود مدیرعامل محترم (شازده داماد) و مواردی از این دست روبرو باشیم. راستی گل‌های ما توی بانک شهر نمی‌خوان، در خصوص ماجرای فاینانس چینی‌ها برای شهرداری تهران بیشتر توضیح بدن تا مردم هم بدونن پشت پرده‌ها چی می‌گذره؟
نظرات منتشره: ۱ نظرات غیر قابل انتشار: ۰   درصف انتشار: ۰
پرسنل خودروسازان در ابتدای صف دریافت خودروهای دولتی!
خرید خودروی صفر با قیمت کارخانه و بدون نوبت از سال ۱۳۹۷ به آرزویی برای مردم تبدیل شده است. در حالی که فرد عادی برای خرید خودرو باید وارد فرآیند طاقت‌فرسای ثبت‌نام در سامانه یکپارچه، قرعه‌کشی و بلوکه‌کردن پول شود، تحویل خودرو به قیمت کارخانه برای پرسنل خودروسازی بدون هیچ مشکلی به صورت سالانه انجام می‌شود.
نظرات منتشره: ۱ نظرات غیر قابل انتشار: ۰   درصف انتشار: ۰
سرمایه گذاری ۳۵ میلیون دلاری طالبان در چابهار در زمینه اجرای پروژه های تجاری، مسکونی و اداری
عبدالحکیم عاصفی سفیر جمهوری اسلامی ایران در افغانستان گفت: هیات تجاری و اقتصادی افغانستان در سفر به چابهار سرمایه گذاری ۳۵ میلیون دلاری در زمینه اجرای پروژه تجاری، مسکونی و اداری را آغاز کرد. این پروژه به عنوان بزرگترین و مرتفع‌ترین برج جنوب شرق کشور در ۲۵ طبقه، به همت گروه سرمایه گذاری ستارگان خراسان مهاجر از کشور افغانستان، رسما آغاز شد. برخی از منتقدین، این شیوه سرمایه گذاری را نمایشی دانسته و معتقدند که با توجه به اختلاف دامنه دار درباره آب هیرمند، چنین سرمایه گذاری‌هایی فاقد اثربخشی لازم است.
نظرات منتشره: ۱ نظرات غیر قابل انتشار: ۰   درصف انتشار: ۰
سناریوی گازی پاکستان؛ فرار از جریمه با وقت کشی و بهانه تحریم یا اجرای پروژه و انجام تعهدات؟
مهران امیرمعینی مدیر عامل پیشین شرکت ملی صادرات گاز ایران اظهار داشت در هر صورت بیشترین احتمالی که در برنامه گازی پاکستان می‌توان پیش‌بینی کرد اینکه سناریوی خرید وقت را در دستور کار دارند، چون رفتار پاکستان در گذشته همواره این موضوع را تائید کرده که بدنبال خرید وقت است، زیرا در مدت ۵ سالی هم که تمدید کرد اتفاقی نیفتاد، مگر اینکه مجوز را از امریکا بگیرد و سرمایه‌گذار پیدا کند. نکته جالب توجه این است که ایران کل تعهدات خود را با مبلغ دو میلیارد دلار (تقریبا یک بیست و پنجم کل بودجه سالیانه کشور) به اتمام رسانیده و ارزش آفرینی این هزینه کرد، پا در هواست. آیا وقت آن نرسیده که متولیان دیپلماسی اقتصادی و سیاست خارجی، از لاک محافظه کاری و ان شاالله و ماشاالله کردن بیرون بیایند و وارد عرصه شکایت حقوقی و درخواست غرامت ۱۸ میلیارد دلاری از پاکستان شوند؟
نظرات منتشره: ۱ نظرات غیر قابل انتشار: ۰   درصف انتشار: ۰
یادداشت و دیدگاه ها
تعطیلی پنجشنبه یا شنبه؟ مسأله این است
گفتگو با سه عضو اتاق بازرگانی:
جمله بی تملق حاج سیاح به ناصرالدین شاه درباره تنزل ارزش پول ملی!
۱۵۰ سال پیش حاج سیاح فهمید و رئیس کل بانک مرکزی و وزیر اقتصاد نمی‌فهمند؟
نقد مدیریت شهری کشور در طیفی از نادانی تا فساد
دیدگاه منصوری و اطهاری در خصوص مدیریت شهری:
محدودیت تجارت روبل_ریال چیست؟ + چرایی ضرر تجار ایرانی
دکتر ولی کالجی، پژوهشگر حوزه‌ مطالعات قفقاز و آسیای مرکزی:
طنز و کاریکاتور
گفتگو و گزارش
«اقتصاد» میدان شلغم‌فروشان شده است!
گفتگو به محمد خوش‌چهره:
رانت قدرت ، اقتصاد چگونه به تسخیر گروه‌های ذی‌نفع درآمد؟ + ذی نفعان بدکار کردن اقتصاد چه کسانی هستند؟
چشم‌انداز فساد در اقتصاد ایران در گفت‌وگوی نوید رئیسی با مسعود نیلی:
شمار قالی‌باف‌ها چگونه از ۲ میلیون به ۷۰۰ هزار نفر رسید؟ + از آمار سازی تا آمار بافی
«عبدالله بهرامی» مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های فرش دستباف ایران:
ابعاد شکست پروژه انزوای ترانزیتی ایران از واقعیات تا خودفریبی
سیال بودن میدان و الزام به تداوم هوشمندی ها :
نقد و بررسی
تفاوت های رانت و فساد و حساسیت به تحفظات در برخی از احکام فقهی زمینه‌ساز رانت
دکتر محمدرضا بوسفی استاد دانشگاه مفید در نشست «فقه رانت» :
وبلاگستان
فقر(کمبود)، احمق می کند
اثر سندهیل مولاینیتن و الدار شفیر، مترجم امیرحسین میرابوطالبی،خلاصه از رضا عبدی:
خواندنیها و دانستنیها
نظرسنجی در شعار سال
میزان رضایت شما از عملکرد بورس، در سال 1398چقدر است؟
نظری ندارم
کم
متوسط
زیاد
نظرات وگلایه ها
شرکتهای دانش بنیان و استارتاپ ها
نکته ها و گاف ها
رشد،توسعه،صادرات،واردات
سرمایه گذاری
کسب و کار،اشتغال
گمرک،مالیات،بورس،بیمه
حمایت ازبنگاه و صنعت
سایر حوزه ها و موارد