شعار سال: قصد داشت با کنسرو تن چند نوع غذا تهيه کند. از فروشگاه سه کنسرو تن با برندهاي مختلف گرفت. کنسروها را باز کرد. يکي حاوي تکه گوشتهاي ترد و سفيد با طعمي ملايم بود، ديگري بافتي سفت و رنگي تيره و طعمي تند داشت و سومي هم گوشتي خرد شده بود که رنگ و مزه چندان جالبي نداشت.
اما دليل تفاوت اين تنها در چه بود؟ گوشت ماهي تن برخلاف ماهيهاي آزاد، به دليل ميزان زياد ميوگلوبين در عضله، رنگ صورتي مايل به قرمز دارد. ماهيهاي تن انواع مختلف گيدر، زرده، ماکرل، اسبک، هوور و... دارند که به دليل گونههاي مختلف، کيفيتهاي متفاوت و طعم و رنگ و قيمت مختلفي دارند.
اغلب کنسروهاي تن موجود در بازار حاوي گونه هوور يا گيدر بوده که بهترين نوع آن گيدر است. گيدر و ماکرل گوشتي ترد، تکهاي و روشن با طعمي ملايم، هوور گوشتي پرخون و شکلاتي رنگ با طعمي گرم و گونه زرده و اسبک هم به دليل رنگ تيرهتر و مزهاي تلخ، کيفيت پايين و قيمت ارزانتري دارد. با مطالعه ترکيبات مندرج روي کنسروهاي ماهي ميتوانيد به نوع ماهي مورد استفاده پي ببريد.
وجود تکه گوشتهاي قهوهاي و تلخ در کنسرو ماهي
ماهي تن علاوه بر عضلات صورتي، عضلاتي به رنگ قهوهاي دارد که به آن عضله تيره گفته ميشود. اين عضلات به دليل ذخاير چربي بيشتر، انرژي ماهي را براي شنا تامين ميکند. اين گوشت، پرچرب و تلخ مزه و نسبت به تند شدن حساستر، ماندگاري کمتر و طعمي متفاوت با عضلات صورتي رنگ ماهي دارد که بهتر است مصرف نشود و معمولا در زمان فرآوري از محصول جدا ميشود.
در کنسرو تن از چه روغني استفاده ميشود؟
روغن موجود در کنسرو ماهي مربوط به چربي ماهي نيست و از نوع روغنهاي مايع نباتي سويا، ذرت، پنبه دانه يا زيتون است. اين روغنها کالري بالايي دارند و چاقکننده هستند و بهتر است قبل از مصرف از ماهي جدا شود.
سایت شعار سال، با تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری آریا، تاریخ انتشار 29 تیر 97، کد مطلب: 120180719090714981، www.aryanews.com