پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
دوشنبه ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 May 20
کد خبر: ۳۹۲۸۷۳
تاریخ انتشار : ۲۹ آبان ۱۴۰۲ - ۱۳:۴۴
جلسه‌ کانون بازنشستگان هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران، هما، صبح روز یکشنبه ۲۸ آذرماه، برگزار شد. مدیرعامل کانون بازنشستگان هواپیمایی جمهوری اسلامی گفت: با توجه به تفاوت کسورات پرداخت شده پیشنهاد شد تا صندوق بازنشستگان هما مانند صندوق بازنشستگی فولاد ذیل هیأت امنای وزارت تعاون اداره شود. نکته جالب در این نشست، افشاگری های صورت پذیرفته از گذشته مدیریتی هما است. باید پرسید که ایا سازمان های نظارتی حال ورود قانونی دارند؟

شعارسال: نشست خبری جلال هاشم لو مدیرعامل کانون بازنشستگان هواپیمایی جمهوری اسلامی (هما) در خصوص مشکلات صندوق بازنشستگان هما در روز یکشنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۲ برگزار شد. جلال هاشم‌لو، مدیرعامل کانون بازنشستگان هما با بیان اینکه ۱۳ هزار بازنشسته در هواپیمایی جمهوری اسلامی وجود دارد، گفت: چندی سالی است که در تأمین مالی صندوق بازنشستگان هما چالش‌هایی به وجود آمده و موضوع انتقال آن به صندوق بازنشستگان کشوری مطرح شده است؛ در حالی که کسوراتی که کارکنان شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی به صندوق خود پرداخت کرده‌اند ۲۹ درصد بوده که بالاترین عدد در بین کارکنان دولت است و بیشترین کسورات پرداخت شده از سوی سایر کارکنان ۲۲.۵ درصد است.

نامه کانون بازنشستگان «هما» در مورد انتقال صندوق و افشاگری های جلال هاشم لو + آیا سازمان های نظارتی حال ورود دارند؟

مشکلات فعلی صندوق بازنشستگان هما و تهی شدن این صندوق به این دلیل است که در زمانی که این صندوق وضعیت مالی مناسبی داشت مدیریت درست انجام نشد و امروز در پرداخت مطالبات بازنشستگان دچار چالش‌های اساسی شده است. پرسش ما این است که آیا بازنشستگان در کمبود منابع مالی دولت نقش داشته است؟ هاشم لو با بیان اینکه در اداره صندوق، نماینده‌ای از بازنشستگان وجود ندارد و تصمیم‌گیری بدون در نظر گرفتن نظرات آن‌ها است، افزود: تصمیمات خلق الساعه در دولت‌ها به ایرلاین لطمات جبران ناپذیری وارد کرده است.

مدیرعامل کانون بازنشستگان هواپیمایی جمهوری اسلامی با اشاره به موضوع خصوصی سازی تصریح کرد: ۳ بار آگهی برای واگذاری شرکت هما منتشر شد که موفق نبود؛ از این رو تصمیم گرفته شد تا شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران به بخش‌های کوچک‌تر تقسیم شود. در این کوچک سازی هر قسمت به دنبال سود و منافع خود بود و به عنوان مثال هتل‌های هما به عنوان کوچک سازی برای رد دیون دولت به سازمان تأمین اجتماعی واگذار شد. منطق حکم می‌کرد تا منابع مالی این واگذاری به شرکت مادر برگردد که برای حل مشکلات مالی آن هزینه شود که این گونه نبود.

مشکلات از کجا آغاز شد؟

هاشم لو با اشاره به موضوع انتقال صندوق بازنشستگان هما در قانون بودجه ۱۴۰۱ یادآور شد: در قانون بودجه ۱۴۰۱ صندوق بازنشستگان هما به صندوق بازنشستگان کشوری منتقل شد؛ به این ترتیب هر ماه سازمان برنامه و بودجه حقوق بازنشستگان را به صندوق کشوری واریز و از آنجا به صندوق بازنشستگان هما منتقل و پرداخت‌ها انجام می‌شد.

وی ادامه داد: از دو سال گذشته حقوق حدود ۱۳ بازنشسته و مستمری هما ماهانه نزدیک به ١٨٠ میلیارد تومان از سوی دولت به صندوق بازنشستگی کشوری از این طریق به هما و بعد برای بازنشستگان واریز می‌شود که در حدود ۳ ماه قبل سازمان بازرسی به این شیوه پرداخت‌ها ورود کرده و به آن اشکالاتی وارد کرده است.

مدیرعامل کانون بازنشستگان هواپیمایی جمهوری اسلامی در ادامه سخنان خود یادآور شد: با توجه به تفاوت کسورات پرداخت شده و نیز مذاکرات انجام شده برای حل چالش‌های موجود پیشنهاد شد تا مانند صندوق بازنشستگی فولاد صندوق بازنشستگان هما نیز ذیل هیأت امنای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اداره شود.

وی با تاکید بر اینکه در حال حاضر حقوق بازنشستگان هما از سوی دولت پرداخت می‌شود و برای سازمان برنامه و بودجه تفاوتی ندارد که صندوق بازنشستگان هما زیر نظر صندوق کشوری باشد یا وزارت تعاون اظهار کرد: بازنشستگان هما شرایط متفاوت‌تری نسبت به سایر بازنشستگان دولت دارند و جداول پرداختی آن‌ها تفاوت دارد و نمی‌توان آن‌ها را در کنار سایر بازنشستگان در صندوق کشوری قرار داد چراکه طبق گفته مدیران پیشین صندوق کشوری تبعیض رخ می‌دهد و اساساً این انتقال قابل اجرا نیست.

همان طور که آمد کارکنان مجموعه هما بالاترین کسورات بازنشستگی را در کشور پرداخت می‌کنند و بیمه تکمیلی درمان و عمر خاص دارند که ۴.۵ درصد حقوق خود را به این بیمه اختصاص می‌دهند در حالی که بالاترین عدد پرداخت بیمه در کشور ٢. ۵ درصد و بیمه صندوق بازنشستگی کشوری بیمه سلامت است و با این میزان تفاوت‌ها بازنشستگان شرکت‌های هواپیمایی نمی‌توانند شرایط یکسان با سایر بازنشستگان داشته باشند. اما با این وجود رئیس سازمان برنامه و بودجه از پیشنهاد انتقال این صندوق به وزارت تعاون در برنامه هفتم مخالفت کرد و در نهایت، این پیشنهاد با اختلاف دو رأی در صحن مجلس رأی نیاورد.

تصرف اموال هما

هاشم لو در ادامه سخنان خود اظهار کرد: در حالی که انتقال صندوق بازنشستگان هما هنوز به طور کامل به صندوق بازنشستگان کشوری انجام نشده دارایی‌های صندوق بازنشستگان از جمله ۸۴ آپارتمان در فرودگاه مهرآباد، ۶ شرکت هواپیمایی، زمین‌های متعدد در تهران، سلفچگان، کیش و… متصرف شده است.

هاشم لو درباره چالش‌ها به منتفی شدن ترمیم حقوق شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی اشاره کرد و گفت: صندوق بازنشستگی کشوری در همسان سازی حقوق و مزایا به بازنشستگان صندوق هما یادآور شده این همسان سازی شامل آن‌ها نمی‌شود، زیرا پرداخت کسورات آن‌ها به صندوق بازنشستگان کشوری نبوده است.

وی با بیان اینکه یکی از مشکلات این انتقال صندوق بازنشستگان هما به کشوری نداشتن آئین نامه است، در پایان گفت: با تمام این چالش‌ها یا باید مازاد پرداختی (کسورات ۲۹ درصدی) به بازنشستگان برگشت شود یا مطابق با آن متناسب سازی حقوق انجام شده و خدمات ارائه شود.

جلال هاشم‌لو، رئیس کانون بازنشستگان این صندوق، در خصوص انتقال صندوق بازنشستگی و وظیفه کارکنان «هما» و لزوم طرحِ این مسئله در مجلس ایراد سخنرانی کرد. همچنین نامه‌ای در این رابطه به رئیس سازمان برنامه و بودجه نوشته شد.

در بخش‌هایی از این نامه آمده: «به استناد بند (ح) تبصره ۱۷ ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور موسسه صندوق بازنشستگی و وظیفه کارکنان «هما» با کلیه وظائف، اختیارات، تعهدات و دارایی‌ها از جمله اموال منقول و غیر منقول، سهام، امتیازات، موجودی، اسناد و اوراق و سایر حقوق، از تاریخ تصویب این قانون با رعایت حقوق شرعی و قانونی هر دو صندوق به صندوق بازنشستگی کشوری منتقل گردید. در اینجا خاطر نشان می‌سازد، استفاده قانون‌گذار از لفظ «انتقال» و نه «ادغام» و ملاحظه قیودات مندرج در مقرّره مذکور، از جمله تأکید برحفظ «… کلیه وظایف، اختیارات، تعهدات و دارایی‌ها از جمله اموال منقول و غیرمنقول، سهام، امتیازات، موجودی، اسناد و اوراق و سایر حقوق…» مربوط به صندوق «هما» نمایان‌گر رویکرد مقنّن مبنی بر حفظ هویت و شخصیت حقوقی مستقل صندوق بازنشستگی و وظیفه کارکنان «هما» می‌‎باشد. در غیر این صورت، قانون گذار در مقام بیان، به جای استفاده از لفظ «انتقال» از لفظ «ادغام» استفاده می‌نمود.»

در ادامه این نامه آمده: «صرف نظر از موارد پیش گفته، علی رغم اینکه در بند فوق الذکر بر انتقال آن در مدت ۳ ماه تأکید شده است، بواسطه طرح ابهامات و مغایرت‌های مشهود، با گذشت قریب به ۲۰ ماه از ابلاغ قانون مذکور تاکنون محقق و اجرایی نشده است، و در ادامه نیز عدم اجرای قانون فوق الذکر بواسطه ابهامات قانونی آن مورد تأئید مدیران وقت صندوق بازنشستگی کشوری (آقایان دکتر اسکندری و دکتر ترکی) نیز قرار گرفت که در نهایت با موافقت مقام عالی محترم وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، پیشنهاد اصلاح مفاد قانون بودجه سال ۱۴۰۱ جهت بررسی و اتخاذ تصمیم از سوی صندوق بازنشستگی کشوری به کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی منعکس گردید. با موافقت اعضای محترم کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در بررسی تبصره ۱۷ لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ پیشنهاد گردید مؤسسه صندوق بازنشستگی و وظیفه کارکنان شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران مطابق بند (پ) ماده (۱۲) قانون برنامه ششم توسعه با حفظ هویت مستقل به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی انتقال یابد که متأسفانه طبق اطلاعات دریافتی پیشنهاد مذکور در کمیسیون تلفیق بودجه سال ۱۴۰۲ مطرح رسیدگی قرار نگرفت.»

در این نامه همچنین به پیگیری‌های مستمر کانون بازنشستگان «هما» برای انتقالِ صندوق بازنشستگی «هما» اشاره شده و آمده: «به منظور حفظ منافع جمعی بازنشستگان و مستمری بگیران محترم همایی، در تاریخ ۲۷/۱۲/۱۴۰۱ طی مکاتبه‌ای با جناب آقای دکتر قالیباف ریاست محترم مجلس شورای اسلامی ضمن ارائه گزارش مبسوط، درخواست بررسی موارد مطروحه و پیگیری فرایند تصویب پیشنهاد انتقال صندوق بازنشستگی «هما» با حفظ هویت مستقل به وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی گردید که در ادامه با توجه به ارجاع موضوع از سوی دکتر قالیباف به جناب آقای مهندس پژمان پشمچی زاده معاون محترم نظارت مجلس شورای اسلامی جلسات مستمری با حضور مدیرعامل و نمایندگان صندوق بازنشستگی کشوری، معاونت امور مجلس، حقوقی و استان‌های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، دبیرخانه هیئت امنای سازمان تأمین اجتماعی و صندوق‌های تابعه، وزارت امور اقتصادی و دارائی، سازمان برنامه و بودجه کشور، معاونت حقوقی ریاست جمهوری، معاونت امور سلامت و رفاه اجتماعی سازمان برنامه و بودجه، معاونت بیمه‌های اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، ریاست گروه برنامه ریزی و اصلاح ساختار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و نمایندگان کانون تشکیل گردید، که در نهایت پس از تبادل نظر و استماع سخنان حاضرین در جلسات منعقده، مراتب توسط معاونت محترم نظارت مجلس شورای اسلامی به حضور دکتر قالیباف ریاست محترم مجلس شورای اسلامی منعکس و نهایتاً موضوع انتقال موسسه صندوق بازنشستگی و وظیفه کارکنان شرکت «هما» به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در بند الحاقی (ب) ماده ۲۹ لایحه برنامه هفتم توسعه گنجانده شد که متاسفانه با مخالفت حضرتعالی به کمیسیون تلفیق ارجاع داده شد.»

در ادامه این نامه آمده: «با عنایت به موارد مطروحه و از آنجا که با وجود گذشت بیش از ۲۰ ماه از ابلاغ قانون مذکور، این انتقال محقق و اجرایی نگردیده - از طرفی مفاد قانون مبین انتقال مؤسسه صندوق بازنشستگی و وظیفه با رعایت حقوق شرعی و قانونی هر دو صندوق می‌باشد که با استناد به فتوای رهبر کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی (ره) در سال۱۳۶۴ که مورد تائید حضرات آیات مرحوم علوی گرگا نی و نیز مکارم شیرازی نیز قرار گرفته است دخل و تصرف در اموال خصوصی افراد را در چنین عرصه‌هایی بدون رضایت و اذن آن‌ها جایز نمی‌دانند - از آن مقام محترم صمیمانه تقاضا داریم موافقت و دستور فرمائید به منظور جلوگیری از تضییع حقوق بازنشستگان و مستمری بگیران محترم «هما» که صاحبان اصلی این صندوق می‌باشند، بند الحاقی ب ماده ۲۹ با هماهنگی نمایندگان محترم دولت و اعضای محترم کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه مورد بررسی قرار گرفته و مجدداً در صحن علنی مجلس مطرح رسیدگی قرار گیرد.»

شعارسال با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از خبرگزاری ایلنا، تاریخ انتشار: 28آبان1402، کدخبر: 1419637، www.ilna.ir/ سایر منابع

اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین