پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
شنبه ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 May 18
کد خبر: ۳۹۳۶۶۷
تاریخ انتشار : ۰۳ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۹:۳۴
مسعود دانشمند، کارشناس اقتصادی معتقد است که پدیده کارگران بی انگیزه در ایران وحشتناک است؛ وقتی کارگر حقوق اش به خرج های زندگی اش نمی رسد مشخص است که انگیزه کار ندارد . برای سال ۱۴۰۳ گفته اند ۲۰ درصد افزایش دستمزد خواهیم داشت، اما تورم ۴۵ درصد است، یعنی کارگر از همین الان بدهکار سال آینده است . دولت نباید از کوپن بترسد، وقتی کوپن به درستی اجرا شود، کارگر مطمئن است که می‌تواند تا آخر ماه خود را مدیریت کند. الان چند میلیون افغانستانی در کشور کار می‌کنند و از منابع بقیه مردم می‌خورند، مالیات هم نمی‌دهند.

شعارسال: مسعود دانشمند، عضو اتاق بازرگانی و کارشناس اقتصادی، درباره کاهش بهره وری کار در ایران گفت: بهره وری یک مسئله است، راندمان یک مسئله دیگر است. برای اینکه بهره وری یک سازمان را بالا ببریم باید فضای کار و ارتباطات و انگیزه نیروی کار را بررسی کنیم. بهره وری صرفا در اقتصاد هم نباید مدنظر باشد و باید در تمام بخش‌های جامعه بررسی شود. یکی از عوامل مهم موثر در بهره وری شرایط محیط کار است که در ایران بی کیفیت است. یک زمان اداره بهره وری هم درست کردند، اما اصلا نفهمیدند بهره وری چیست.

تشدید سندروم کارگران بی انگیزه در بازار کار و اقتصاد ایران + کم کاری شاغلین و ترجیح به بیکاری بجای اشتغال

وی در ادامه در رابطه با کاهش انگیزه کار در میان کارگران بیان کرد: وقتی کارگر حقوق اش به خرج‌های زندگی اش نمی‌رسد مشخص است که انگیزه ندارد. اگر شخص سر کار می‌آید از ترس اخراج است و انگیزه و علاقه‌ای ندارد. مسلما کارگر با دلسردی کار می‌کند و نتیجه کار قابل قبول نیست. این پدیده در جامعه ما وحشتناک است. وقتی برای سال ۱۴۰۳ گفته اند ۲۰ درصد افزایش دستمزد خواهیم داشت، اما تورم ۴۵ درصد است، یعنی کارگر از همین الان بدهکار سال آینده است. در نتیجه باید خرج هایش را کم کند و حاشیه نشین شود و تمام این اخبار و نگرانی‌ها ذهن اش را پر می‌کند. وقتی ذهن اش پر از این دغدغه‌ها شد دیگر کار نمی‌کند. تبعیض در محیط کار هم بر کاهش انگیزه کار دخیل است.

وی در ادامه درباره تداوم روند کاهش انگیزه کار و کمبود نیروی کار فعال اظهار داشت: تداوم این روند تولید را از بین می‌برد و کیفیت آن هم کاهش می‌یابد. وقتی یک واحد تولید باید گران تولید کند و کارگر هم راضی نیست؛ در نتیجه واردات افزایش می‌یابد. ما الان دچار این چرخه هستیم که واحد‌های تولیدی دانه به دانه تعطیل می‌شوند. اگر دولت فشار بیاورد که باید صد درصد افزایش حقوق دهید، این اتفاق رخ نمی‌دهد و باز هم تولید تعطیل می‌شود. دولت باید معیشت عموم مردم را حل کند که یک برنامه ۵ ساله می‌خواهد. دولت نباید از کوپن بترسد، وقتی کوپن به درستی اجرا شود، کارگر مطمئن است که می‌تواند تا آخر ماه خود را مدیریت کند. وقتی در طی ۵ سال زمینه عرضه و تقاضا درست شد و کارگر توانست خود را مدیریت کند، به آرامی می‌توانیم کوپن را کم کنیم. اینکه الان به برخی پول نقد یارانه بدهیم راه حل نیست. الان ۱۰ میلیون افغانستانی در کشور کار می‌کنند و از منابع بقیه مردم می‌خورند، مالیات نمی‌دهند و درآمدشان هم به خارج ارسال می‌کنند.

دانشمند گفت: من بار‌ها دنبال نیروی کار بودم و پیدا نکردم. ما بار‌ها به سایت‌های کاریابی تبلیغات دادیم که مثلا بازاریاب می‌خواهیم، اما کسی را پیدا نکردیم. حتی در مواردی قرار مصاحبه هم گذاشته ایم، اما باز هم نیروی کار علاقه‌ای نداشته است. ما محیط کار خوبی داریم، اما باز هم نیروی کار انگیزه ندارد.

شعارسال با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از سایت رویداد24، تاریخ انتشار: 2بهمن1402، کدخبر: 360175، www.rouydad24.ir

اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین